Sant Jordi 2022: infantil i juvenil

Univers invers Carla Aledo

Univers Invers

Carla Aledo

Mtm editor

Un llibre curosament construït amb formes, colors i relleus perquè els infants aprenguin sobre l'univers dels contraris.


La Carla Aledo signarà el seu llibre Univers Invers a la Plaça Pompeu Fabra el dijous 21 de 17-18h

Bona nit, grnaka Baula

Bona nit, granja!

Danielle McLean / Gareth Williams

Editorial Baula

Quan arriba la nit els animals de la granja van a dormir, però abans de s'han de preparar: banyar-se, rentar-se les dents, llegir un conte... Un llibre amb solapes que ensenya als més menuts les rutines per anar a dormir.

La colla dels 11 Rocio Bonilla

La colla dels 11

Rocio Bonilla

Animallibres

El peixet Benjamí es posa molt content quan el conviden a formar part de la Colla dels 11, una colla de peixos admirats i respectats per tothom. Però a mesura que passa l'estona amb ells no està tan convençut que sigui admiració el que senten els altres vers la Colla, sinó por. En Benjamí haurà de prendre la decisió si continuar sent el peix número 11 o buscar amistats que respectin i valorin a tothom.

la rínxols d'or kalandraka

Rínxols d’Or i els tres ossos

Olivier Douzou

Kalandraka

Traducció catalana: Teresa Duran / Traducció castellana: Xosé Ballesteros

Una adaptació del conte tradicional que aporta una visió diferent però conservant tots els escenaris coneguts de la història. A través de la síntesi ortotipogràfica aquest àlbum proposa endinsar-se a la història jugant amb els colors, els grafismes i els símbols.

No perdis de vista el llop Juan Arjona

No

perd

is de vista el llop

Juan Arjona / Enrique Quevedo

Combel editorial

El llop se l'ha de tenir ben vigilat, així que les cabretes miren com acaba de dinar, fa la migdiada, es desperta… però es despisten un moment i ha desaparegut! Òbviament, no el volen perdre de vista, així que preguntaran als personatges habituals: la Caputxeta, els tres porquets o en Pere. On és el llop? Al final de tot, quan menys s'ho esperin, s'emportaran una bona sorpresa i el trobaran.

El viatge de les paraules

El viatge de les paraules

Andrea Marcolongo / Andrea Ucini

Zahorí books

Traducció: Diana Novell

Un llibre de coneixements per entendre com es construeix el llenguatge i sorprendre'ns amb el món de les etimologies. Descobrir l'origen dels mots i la seva evolució ens permet entendre les nostres arrels i enriquir el nou vocabulari. Un viatge fascinant per diverses cultures, la història i el llenguatge.

Einstein Torben Kuhlmann

Einstein. El fantàstic viatge d’un ratolí a través de l’espai i el temps

Torben Kuhlmann

Editorial Juventut

Traducció: Alícia Rodríguez

Torben Kuhlmann torna amb una nova aventura del seu ratolí més emblemàtic. Aquesta vegada el protagonista vol retrocedir en el temps per assistir a la fira més gran del món de formatges, però quan aconsegueix viatjar al passat va 80 anys més lluny del seu objectiu. Per tornar al seu temps necessitarà l'ajuda d'Albert Einstein, un científic suís que va revolucionar el concepte de l'espai-temps.

Garfunkel en directe

Garfunkel en directe!

Jaume Copons / Liliana Fortuny

Combel editorial

Al Bosc Blau és un no parar de peripècies. A la darrera aventura en Garfunkel muntarà un bon espectacle i generarà un bon rebombori. Els personatges del bosc es veuran immersos en una competició de talents que portarà a malentesos i injustícies, és evident que si l'organitza l'Evo només hi haurà problemes. En Bitmax i els seus companys treballaran plegats per tornar la pau al bosc.

En Jaume Copons i la Liliana Fortuny signaran el seu llibre Garfunkel en directe a la Plaça Pompeu Fabra el dijous 21 de 17-18h.

Carlota pastanaga

Carlota Pastanaga i els talps compostaires

Jaordi Fenosa /Jordi Sunyer

La Galera

La Carlota és una nena alta, prima, pigada i pèl-roja, per aquest motiu els seus
cosins li han posat el malnom de Carlota Pastanaga. Està ben decidida a canviar el món i no té cap mirament a ficar-se en embolics i resoldre misteris per aconseguir un planeta més sostenible.
A la seva darrera aventura la Carlota se submergirà en el món subterrani dels Talps Compostaires.

En Jordi Fenosa i en Jordi Sunyer signaran el seu llibre Carlota Pastanaga i els talps compostaires a la Plaça Pompeu Fabra el divendres 22 de 17-18h.

Malvarina Flamboyant

Malvarina

Susanna Isern / Laura Proietti

Editorial Flamboyant

Traducció catalana: Maria Callís

En una vall embruixada hi ha tres bruixes que són temudes per tot el poble. La Malvarina no els hi té tanta por i un dia decideix trucar al Castell Prohibit. Quan les bruixes saben que aquella nena agosarada que les ha molestat es diu Malvarina, pensen que és un senyal: segur que és la nena més malvada de totes. Així que decideixen convertir-la en la seva deixebla. La Malvarina és una estudiant aplicada, però se'n sortirà i serà la bruixa més temible de totes?

Només per ninges Puño

Només per ninges. La finestra màgica

Puño

Editorial Cruïlla

El club de Només per Ninges sempre està preparat per passar a l'acció i és que al barri és un lloc on passen coses estranyes. Aquesta vegada tots els pots de melmelada de maduixa han desaparegut i tothom està barallat, inclús les ninges. Què és el que ha alterat la pau del barri? Les ninges hauran d'investigar per treure'n l'entrellat.

El capità Lluc La Galera

Capità Lluc

Carles Sala i Vila / Subi

La Galera

Vila-remota de Dalt queda lluny de tot, però especialment del mar. Això és el que sempre han dit els adults als nens, però ells no ho tenen tan clar. Davant del dubte una colla de nens decideixen construir un vehicle molt particular per fer un viatge fins a la platja de Sant Cargol de Mar. Pel camí es trobaran la colla de Vila-remota de Baix i el que comença sent una competició, es converteix en un viatge de complicitats i amistat.

Elles. La noia nova (les noves)

Aveline Stokart / Kid Toussaint

Editorial Base

(traducció catalana: Mireia Porta)

Editorial Astronave

(traducció castellana: Alba Pagán)

L'Ella arriba nova a l'institut on s'integra ràpidament i és coneguda per ser una noia molt equilibrada i brillant. Però d'un dia per l'altra canvia i sembla que sigui més d'una persona. Els seus amics comencen a sospitar si hi ha més d'una Ella. Cinc personalitats ben diferents, que faran que es preguntin qui és la seva amiga realment.

Cendra Blackie Books

Ce

ndra

Jonathan Auxier

Blackie Books 

Traducció catalana: Jordi Martín Lloret/ Traducció castellana: Gemma Roviera

La Nan Sparrow és la millor escura-xemeneies de tot Londres. El cap dels escura-xemeneies no la tracta bé i, a més a més, a molts els hi fa ràbia que sigui una noia. Quan arriba el final del dia se sent casada i sola. Però realment no ho està, de forma silenciosa, sempre l'espera que la Nan el necessiti, hi ha el seu gòlem, una criatura fantàstica nascuda d'un tros de cendra que vetlla pel benestar de la Nan.

el joc del penjat

El joc del penjat

Josep Pedrals

Animallibres

Aquesta novel·la en vers rimat explica les peripècies pròpies d'un adolescent. La història d'un camí d'experimentació i aprenentatge amb els amics als bancs del parc, la primera feina i els primers amors. Una novel·la que fascina i, contra les excuses que la poesia és complicada, els adolescents es veuran identificats i atrapats per un personatge molt proper a les seves experiències.

Anterior
Anterior

Sant Jordi 2022: ficció

Siguiente
Siguiente

Tornem a Badalona Tres60